Странице

петак, 27. децембар 2013.

Od materijala do gotovog proizvoda


Šta je pvc?

Dobijen iz prirodnih sirovina nafte i soli je pvc odnosno polivnihlorid, veštački termoplastični materijal. Odnos soli i nafte je 57% kuhinjska so i 43% nafte.

Kako odabrati kvalitet i dizajn?

Pvc stolarija se ugradjuje po zahtevima klijenta. Treba obratiti pažnju na ponudu ponudjača i na zahteve kupca. Treba proveriti opremljenost ponudjača željenim proizvodima.


Kako doći do kvalitetnog gotovog proizvoda?

Svaki element je namenjen po svojim dimenzijama i stilu za odredjenog kupca odnosno u potpunosti se prilagodjavaju željama i potrebama klijenta. Prozori i vrata mogu se dekorisati  različitim bojama i dekorima.
Montaža elemenata je stručna i prepušta se obučenom timu uz  primenu moderne tehnike. Ugradnja se izvodi po različitim vremenskim uslovima bez obzira na godišnje doba.

Pvc-gotov proizvod

Pvc stolarija je već godinama u vrhu  po svojim  standardima. Zadovoljava visoke kriterijume funkcionalnosti,  ekonomičnosti, estetike. Materijali koji se koriste za izradu gotovih proizvoda su najvišeg kvaliteta.
Garancija na proizvode je  garancija na kvalitet. Godine delovanja atmosferskih uticaja ne menjaju bitno izgled i kvalitet pvc proizvoda.
Kvalitet i cena kod pvc proizvoda idu zajedno, i zbog toga su već decenija konkurenti na tržištu u stolariji.
Održavanje pvc stolarije je veoma jednostavno, ne zahtevaju nikakva dodatna ulaganja.

Kada treba zameniti Pvc stolariju?

Pvc stolariju treba zameniti kada uvidite da funkionalnost pvc proizvoda opada, tj. kada ne dihtuje kako treba, ne štiti od atmosferskih uticaja, odnosno kada vidite da novac odlazi negde. Vek trajanja  kvalitetnog pvc proizvoda je 30-40 godina uz redovno održavanje.

петак, 20. децембар 2013.

PVC održavanje


PVC održavanje 


Rešili ste da zamenite stare prozore i vrata  i ugradite nove. Prvo rešenje koje vam nude pvc  prozori i vrata su:

  • lako održavanje
  • pristupačna cena
  • velika ušteda energije 

Uzimajući u obzir savremeni način zivota i zahteve korisnika da prozori i vrata budu čisti i lako održivi, pvc  prozori i vrata su pravi izbor.  Za održavanje  dovoljno je samo lagano brisanje mokrom krpom uz dodatak sredstava  za pranje posudja. Ne koristiti sredstva koja sadrže razredjivač i aceton. Suvo brisanje se ne preporučuje jer stvara dodatni elektricitet i time privlači jos više prašine.

Podmazivanje 

Svaka stolarija ima delove koji su metalni i koje je potrebno svremena na vreme održavati podmazivanjem. Škripa ili otežano otvaranje su nam simptom da je potrebno podmazivanje. Ono se vrši mašinskim uljem u tačkama gde se nalaze čepovi, odnosno deo okova koji se pomera. Ukoliko se javi potreba može se i više puta podmazivati u toku godine, ali dovoljno je dva puta u cilju održavanja funkcionalnosti.


Čišćenje zaptivaka

Pored redovnog održavanja higijene spoljašnjih površina, povremeno je potrebno održavati i zaptivke. Preporučuje se čišćenje dva puta godišnje posle izlaganja nepovoljnim vremenskim uslovima, pre svega kiši i snegu.

Prilikom čišćenja treba izbegavati upotrebu  i šiljatih predmeta, kako ne bi doslo do oštećenja dihtunga. Pre i posle zime,  preporučuje se  premazivanje  glicerinski m uljem i na taj način održavati zaptivke  masnim i vlažnim , na taj način se produžuje vek trajanja zaptivka.

Farbanje

Ugradnjom pvc stolarije dobili ste kvalitet koji pod uticajem spoljašnjih vremenskih prilika ne menja svoj kvalitet. Ako se ipak odlučite za farbanje pvc stolarije na tržistu postoje boje koje su namenjene toj nameni  i u ponudi su  široki spektri  boja. Farbanje se izvodi specijalnim  pištoljem za tu svrhu. Savetuje se da se farbanje izvodi pre ugradnje jer zahteva dosta preciznosti  i veoma je pipav posao.

Savet

Za opravke se savetuje stručnost i adekvatan servis. Ne opterećivati vrata i prozore dodatnim teretom stavljajuci različiti pribor na kvake na otvorena i poluotvorena krila. Ne stavljati nikakve predmete između krila i okvira.