Странице

четвртак, 29. децембар 2011.

CENE PVC PROZORA I PVC STOLARIJE

PVC PROZORI CENE

Prelistavajući mnoštvo sajtova na temu pvc prozora, pvc stolarije, nije teško uočiti da se malo njih odlučuje da na svojim stranicama postavi cene.

Jedan od opravdavajućih razloga je taj što se mnogi elemnti vezani za stolariju, prozore, vrata moraju kreirati sa originalnim dimenzijama što utiče na tačnu cenu usluge odnosno proizvoda.
Takodje, potoje različiti oblici, boje, načini crtanja što sve može da utiče na krajnju cenu usluge.

Ipak, svaki čitalac, tj. potencijalni kupac bi na sajtovima koji nude proizvode koji su njemu interesatni voleo da vid i okvirne cene, kako proizvoda tako i odgovarajuće usluge. Barem za one dimenzije i usluge koje pripadaju domenu standardnih.Naravno, postoje i firme koje se ne libe da na svojim sajtovima postave odgovarajuće cenovnike, poput cene pvc prozora, cenovnik alu prozora i sl.


Korektne informacije od strane vlasnika sajtova su više nego dobrodošle i korisne.
Posetilac sajta bi na stranam koje sadrže cenovnijke trebalo da dobije informaciju da li su to aktuelne cene, da li su to konačne cene. Takodje, ako su te cene podložne nekim izmenama, da može da pročita što potpuniju informaciju o tome od čega sve zavisi cena ugradnje. Kupac ima pravo da zna da li je isporuka ugradjena, odnosno uračunata u cenu kao i da li je procena potrebnih radova besplatna.
Naravno, u Srbiji je zvanična valuta dinar, mada retko ko iskazuje cenu usluge, delova, radova u toj valuti. Kod nas je euro domaća valuta samo što neće niko da nam kaže da se ne bi brukali pred svetom, a i zato što banke omogućuju milionske eurske zarade svojim vlasnicima zahvaljujući kursnim razlikama.
Zato je neobično važno za svakog kupca da zna da li može da plati u dinarima ili mora u domaćoj valuti euru. Ako je u pitanju euro, tada je vlasnik sajta, tj. prodavac roba i usluga dužan da pruži informaciju po kom kursu se obračunava njegov posao. Da li po gornjem, što je najnepovoljnje za kupca ili nekom srednjem ili donjem kursu.
Jer, bez obzira što je domaća valuta za sve i svašta euro, plate u većini firmi u Srbiji se još uvek primaju u najjačoj valuti na Balkanu dinaru. Taj epitet najjača potiče iz činjenice da sve što Srbija ima mora biti naj ili ga neće biti.

Naravno, potencijalni kupci očekuju da na sajtu mogu videti tačne kontakt podatke kako bi mogli da se dodatno informišu o cenama pvc stolarije, pvc prozora, pvc vrata bilo putem kontakt formulara, putem skype, bilo telefonom ili neposrednim dolaskom u ofis ili salon firme.


Cene pvc stolarije su jedan od najvažnijeg kriterijuma za privlačenje kupca pa tako i pvc prozori i pvc stolarija koji imaju konkurentne cene koje su iskazane na stranicama sajta daju vlasnicima tih sajtova prednost u odnosu  na konkurenciju. Za posetioca sajta to je signal da se iza sajta nalaze oni koji znaju koliko košta njihova usluga i da cenu usluge odnosno proizvoda odredjuju u funkciji od tačno definisanih parametara a ne od platežne moći kupca.
3 коментара:

  1. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. U formiranju cena stolarije uticu vise faktora: vise na blogu http://www.mrpvcsistem.rs/pvcialustolarija-blog_Cene-pvc-stolarije.php

    ОдговориИзбриши
  3. Pored cene, kupac treba da zna i sta dobija za taj novac. Ustedi se na prozorima, ali posle se placa na drugim stvarima, kondenzacija, vlaga, lose dihtovanje...

    ОдговориИзбриши