Странице

недеља, 21. октобар 2012.

PVC profili

PVC profili


Ako govorimo o pvc stolariji onda pre svega mislimo na pvc prozore i vrata. U njihovoj osnovi su pvc profili koji mogu različitih dimenzija, kvaliteta od različitih dobavljača tj. proizvodjača, tako da uopšte nije jendostavno izabrati odgovarajući profil.
Ponekad kupac treba malo više da se razume koji profili su kvalitetniji, da nadje i prepozna najbolji odnos kvalitet/cena u skladu sa svojim potrebama ali i pre svega, svojim budžetom.

PVC profili se u osnovi izradjuju od polivinil hlorida i raznih drugih dodataka (aditiva) koje proizvođači PVC profila dodaju kako bi unapredili svojstva osnovnog materijala.

Na srpskom tržištu su zastupljeni i najčešće se ugradjuju trokomkorni, petokomorne, šestokomorni a redje osmokomorni profili.

Mnogo potencijalnih korisnika pvc stolarije ne zna i ne mora da zna kvalitet pvc profila. Ovaj tekst ima za cilj da malo edukuje buduće kupce ali i prodavce da znaju za šta daju svoje novce.

Trokomorni pvc profili


Trokomorni PVC sistem profila STANDARD INOUTIC svojim dizajnom i radijusom profila omogućavaju odlično odvođenje vode. Vrlo kvalitetno rešenje zaptivanja između štoka i krila prozora, izvedeno sa dva AD gumena dihtunga, i na krilu i na štoku.
Otvori  za provetravanje unutrašnjosti prozora i odvod kondezovane vode se nalaze u predkomorama, čime je potpuno sačuvana termo i zvučna izolacija. Kvalitetna metalna ojačanja, postavljena u unutrašnjosti plastičnih profila, garantuju čvrstinu, stabilnost i dugotrajnost INOUTIC prozora.
Zastakljivanje je moguće izvesti sa svim vrstama i debljinama stakla. Lajsna za staklo se montira sa unutrašnje strane prozora .
Trokomorni profil STANDARD se lagano izbacuje iz upotrebe ali i dalje sa svojim sjajnim performansama zadovoljava široko tržište čija je tražnja usmerena ka lakšim profilima manje širine i masivnosti.

Petokomorni pvc profili


Petokomorni sistemi PVC profila ELITE INOUTIC i ARCADE INOUTIC ima sirinu od 71mm koja pruza visoku stabilnost i odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Ova dva profila omogućavaju da ljudi sa ograničenim budžetom u modernom gradjevinarstvu dobiju savršen odnos cene i kvaliteta.
Dobra toplotna izolacija kod ovih petokomornih  profila sa vremenom uštedi dosta novca. Sa svojim elegantnim ravnim (ELITE) i oblim(ARCADE) ivicama oni ispunjavaju sve kriterijume modernog gradjevinarstva i uklapaju se u svaku fasadu. Rade se u četiri standardne boje a to su bela, mahagoni, zlatni hrast i orah.
Karakteristike petokomornih profila ARCADE:

  • UV vrednost 1,3 W / м² К
  • Zvučna izolacija dо 44 dB (SSK)
  • Vodonepropusnost testiran na 9А (600 Pа)


Šestokomorni pvc profili


Kod šestokomornog PVC profila PRESTIGE harmonizovani dizajn u kombinaciji sa visokim nivoom funkcionalnosti, kao što su vrhunska zvucna i toplotna izolacija u potpunosti ispunjava najnovije zahteve Nemacke  Energie saving uredbe. Njegova širina od 76mm i šest komora ima značajnu ulogu u uštedi energije čak do 40% kao i u plaćanju iste.
Ovaj šestokomorni PVC profil za probirljive i zahtevne kupce dostupan je takodje u standardne četiri boje kao i petokomorni i u varijantama ravnih i oborenih ivica. U kombinaciji sa troslojnim staklom ili niskoemisionim staklom šestokomorni sistem profila PRESTIGE INOUTIC postize vrhunske zvučne i toplotne izolacione rezultate.
Karakteristike šestokomornog profila PRESTIGE:

  • UV vrednost 1,1 W / м² К
  • Zvučna izolacija dо 47 dB (SSK)
  • Vodonepropusnost testiran na 9А (600 Pа)
Нема коментара:

Постави коментар