Странице

четвртак, 22. новембар 2012.

Pvc stolarija cene

Formiranje cene za pvc stolariju

Kao u tri ljuta gusara, jednom kažem do vidjenja ostala su dva. Tako je i i kada se bira pvc stolarija. Srećom i u Srbiji ima sve više ponudjača. Naravno, bolja i izražena konkurnecija stvara uslove da racionalan kupac uštedi i dobije željeni kvalitet, kako materijala tako i usluge.
Naši ljudi su navikli da je najjeftinije često i najprivlačnije, shodno načinu i standardu življenja. Naravno, oni koji imaju više, taj truli zapad, razmišljaju skoro sasvim suprotno. Oni kažu da nemaju novca da kupuju najjeftinije jer to se na kratke i srednje staze pokaže kao najskuplja varijanta.


Zašto pvc materijal?

PVC je je materijal koji je otporan na agresivne uticaje okoline i veoma fleksibilan i isplativ materijal u gradjevinarstvu. On ima niz dobrih osobina koje ga favotizuju u odnosu na druge materijale. Veoma je otporan na vatru, vodu, dugovečan je, energetiski efikasan, jednostavan za održavanje, ima veoma visok odnos parametra cena/kvalitet i kao takav se nametnuo u poslednjim decenijama kao vodeći materijal u stanogradnji.

Takodje, pvc stolarija zadržava svoja svojstva u izrazuto nepovoljnim vremenski uslovima što ga dodatno favorizuje kao materijal pri gradnji. Dostupan je u najrazličitijim bojama, oblicima, zgodan je za obradu i prlagodljiv najrazličitijim projektantskim rešenjima.

Kako se formira cena pvc stolarija? 

Malo materijal, okovi, staklo, malo ljudski rad i naravno, jedan od najvažnijih faktora, dobro trgovanje, dobar marketing, dobar brend. Gde se izgubi tj. pojavi razlika u ceni? Naravno, u kvalitetu materijala, jer ako je približna cena ostalih faktora razlika u ceni se mora nadomestiti kroz kvalitetan ili manje kvalitetan materijal.

Cene pvc stolarije


Sve više i na našem tržištu cena opredeljuje kvalitet. Kao i u drugim razvijenijim zemljama, merilo cene sve više postaje kvalitet poizvoda. Pri tome zakoni koji štite potrošača od prevara i lažnih obećanja, tj. razvijeno tržište, čine da kada ste neodlučni shvatite da skuplje treba da bude bolje i dugotrajnije rešenje. Naravno, treba ali ne mora i pri tome obratite pažnju na onog ko vam prodaje:
  • da li je to firma od juče ili imaju tradiciju, 
  • da li uošte imaju prijavljenu firmu, 
  • koliko dugo i koliko uspešno posluju, 
  • da li ih ima u APR i da li možete pronaći na Internetu
  • da li imaju sajt i koliko dugo su zastupljeni na tržištu
  • kakve su im reference
  • kako se kotiraju svojoj branši
  • da li vam ih je neko preporučio 


Kao i u za sve druge proizvode, cena pvc stolarije se formira u skladu sa kvalitetom materijala i realnim troškovima potrebnog rada za proizvodnju i ugradnju iste. Naravno, prednost treab dati i onima koji daju veći garanciju i bolje rokove proizvodnje i ugradnje.






1 коментар: