Странице

уторак, 1. мај 2018.

Crna vrata – zašto da ne?


Vrata mogu biti ofarbana u raznim bojama, sve u zavisnosti od ličnog ukusa i želja. Ofarbati vrata u crno može nekom izlgedati malo radikalno, ali evo nekoliko razloga da učinite baš to:

crna vrata



  • Crna boja je otmena – crna vrata su stvarno elegantna, za razliku od bele boje koja je šarmantna i slatka, ali crna daje veću količinu sofisticiranosti domu.
  • Crna vrata su odlična u kombinaciji sa ostalim crnim elementima – ukoliko imate crni nameštaj, crne zidove, ili (čak i) crni  tavan, crna vrata će samo dodati kohezivnost prostoru. Zamislite belu boju u tako “crnom” ambijentu – ne ide zar ne?
crna vrata
  • Posebno je upečatliva kombinacija sa crnim parketom, gde se na neki način šalje suptilna poruka da je prostor iza ovih vratiju specijalan i poseban. Odlična kombinacija za ulaz u radnu sobu.  
crna vrata

  • Crna vrata najbolje pristaje u otvorenom prostoru. Izbegavajte je u zatvorenom i ograničenom hodniku ili uskim prostorijama

crna vrata
  • Crna boja je dobra u sakrivanju nedostataka – ukoliko hoćete da sakrijete neki detalj (okov koji vam se ne svidja, loše izveden štok ili krilo vrata, itd.) crna boja vam je najbolja za to.  Slično tome, ukoliko imate nešto preveliko u sobi (primer kamin, veliki televozor, komad nameštaja), a vi nećete da taj predmet dominira, crna vrata će učiniti da ne bode toliko oči.

crna vrata
  • Crna vrata vizuelno pravi da tavan izgleda viši nego što zaista jeste, što je odlično rešenje za prostorije sa niskim tavanom.
  • Uoviruje pogled (vizuru) – slično kao kod umetničkih slika, pogled prema vani (ili prema unutrašnjosti prostorije) je oštriji ukoliko postoji tamna pozadina.
crna vrata
  • Na crnim vratima prašina i nećistoća se manje poznaju, naravno da ćete i crna vrata morati povremeno da brišete, ali dečji otisci prstiju se neće toliko videti kao kod svetlih boja i nijansi.
  • Dodaje sjaj u prostorijama – staro dizajenrsko pravilo je da svaka soba treba da ima neki element koji reflektuje sunčevu svetlost i tako emituje sjaj. Osim ogledala koje se najviše koristi, to može da se postigne i sjajnim crnim vratima. 
crna vrata


Nadamo se da su ovo dobri razlozi, zato,četku u ruke i ofarbajte vaša spoljašna ili unutrašnja vrata, bilo da su drvena, PVC ili aluminijumska, u otmenu crnu boju




crna vrata












Нема коментара:

Постави коментар