Странице

среда, 16. март 2022.

Boja kuće za svaki horoskopski znak


Prema drevnim astrološkim verovanjima, svaki horoskopski znak je u korelaciji sa određenom bojom.

Ta boja ne mora da bude vaša omiljena, ali je najbliža vašem karakteru i ima veliki uticaj na vašu ličnost i ponašanje. Može da deluje smirujuće ili uznemirujuće, da pojačava (ili smanjuje) vaše sposobnosti, da podiže samopouzdanje, itd. Zato se još naziva “moćna boja”. 

“Moćna boja” ima veliki efekt prilikom biranje boja za vaš dom.

Da pogledamo koja “moćna boja” je karakteristična za svaki horoskopski znak.



Ovan – crvena boja


Ovan je vatreni znak povezan sa crvenom planetom Mars. Crvena boja deluje na njegovu energiju i entuzijazam, to je boja hrabrosti, strasti i izaziva uzbuđenje.

Crvena je iznenađujuće raznovrsna boja. Za ovnove se preporučuje da su ulaz i ulazna vrata u jarko crvenoj boji, crvene prozorske PVC ramove, tamno crvene presvlake na garniturama i krevetima u dnevnoj sobi, kao i jarko crveni jastučići.


Bik – zelena boja


Ako ste Bik, vi ste dete prirode, vrlo ste temeljiti, smireni, čvrsti stabilni i težite da se povežete sa prirodom.

Za vas su onda pravi izbor zavese u smaragdnim i lisnato zelenim šarama, svetlo zeleni zidovi u spavaćoj sobi, meki zeleni jastuci i pokrivači. Bikovi najviše vole zelenu farbu u boji žalfije ili šumsko zelenu boju.


Blizanci – žuta boja


Blizanci imaju optimističnu i prijateljsku ličnost nalik zraku sunca, tako da je bez dileme žuta njihova boja! Žuta je boja optimizma, topline i podiže duh.

Blizanci žutu boju koriste da okreče zidove ( pri tom treba da se pazi koja se nijansa žute koristi pošto se nijanse menju sa kretanjem sunca tokom dana), za ulazna vrata koja upada u oči ili za naglašavanje nekog dela eksterijera. Često se odlučuju i za lepo obrađene žute štanglice od prirodnog kamena.

Blizanci će naći  inspiraciju i energiju i u sitnom suptilnom žutom detalju na zidu ili na komadu zidne umetnosti.


štanglica od žutog struganičkog kamena
Štanglica od žutog struganičkog kamena

Rak – srebrna boja


Srebrna je boja elegencije i luksuza. Svetla srebrna boja lepo ukrašava ulaz. Unutar kuće, ogledala u sivim ramovima u predsoblju, kao i stakleni i hromirani stolovi i stolice u dnevnoj sobi daju modernu atmosferu i bez problema se mešaju sa ostalim bojama. Šta ima lepše od kuhinje u lepim srebrnim tonovima i nijansama?


Lav – zlatna boja


Osobe koje privlače pažnju poput Lava ne stide se da koriste malo sjaja po kući. Ovaj astrološki znak je poznat po svojoj neustrašivoj ličnosti i velikoj neobuzdanoj energiji, što zlatnu boju čini savršenu za njega.

Zlatni detalji u kuhinji prave da ona izgleda posebno (i trenutno su u trendu). Zlatne ili sjajne mesingane lampe i rasvetna tela u hodniku i spavaćoj sobi sadrže formalni ton, dok zlatni detalji na ulaznim vratima dodaju elegantan dodir sofisticiranosti bez žrtvovanja stila.

mesingana zidna lampa
Mesingana zidna lampa

Devica – smeđa boja


Device su postojane, snažne, pouzdane, odane i posvećene. Zato one biraju smeđu boju koja ih najbolje oslikava.

Nekome smeđa može izgledati pomalo dosadno, ali to mišljenje Device ne dele. Njima je bogatstvo stila drvenih prozorski ramova u smeđoj boji kao i masivnih drvenih ulaznih vrata je neprocenjivo. Smatraju da smeđi kapci i roletne na prozorima izgledaju predivno, posebno u kombinaciji sa tradicionalnim zidovima od tamno crvene cigle. I da ne zaboravimo, braon ne pokazuje prljavštinu!


Vaga – svetlo plava boja


Ako ste Vaga, vaša “moćna boja” je svetlo plava, koja je umirujuća i mirna. Baš kao što crvena povećava broj otkucaja srca i podiže uzbuđenje, plava ga smanjuje i pruža osećaj smirenosti i uravnoteženosti.

Svetlo plave nijanse su savršene za spavaće sobe i kupatila, za fasade kao i za tavane. Svetlo plava boja se najbolje kombinuje sa belim detaljima.


svetlo plavi zidovi u praznoj sobi

Škorpija – crna boja


Za Škorpije se kaže da su samouvereni, misteriozni, tajnoviti, strastveni i odlučni. Nije ni čudo što je crna njihova moćna boja. Crna je klasična, dramatična, oštra, sofisticirana, elegantna.

Škorpije korise ovu boju za zidove, za prozorske ramove, za ulazna i sobna vrata, za pločice u kuhinji ili kupatilu, mogućnosti su beskrajne.


Strelac – ljubičasta boja


Ljubičasta je boja koja ukazuje na mudrost, kreativnost, plemenitost i dodaje dašak luksuza svakom domu. Sve su to karakterne osobine strelaca koji oni naglašavaju sa ljubičastim zavesama, tepisima, dodavanjem lila jastuka na krevetima i garniturama u dnevnoj sobi. Strelci ovu boju koriste i kod ulaznih vrata, za naglašavanje umetničkih dela i detalja na zidovima, za saksije i stazice u baštama, itd.


Jarac – siva boja


Jarčevi su organizovani i ambiciozni. Dajte im komplikovan projekat i oni će ga završiti. Ali postoji i njihova druga strana - meka, saosećajna i simpatična, tako da im neutralne nijanse sive boje 
savršeno pristaju.

Unutrašnji zidovi u sivoj boji deluju umirujuće i uravnoteženo. Jarčevi koriste moćnu harmoniju sivih nijansi na mestima gde vole da se odmaraju, na sofi u dnevnoj sobi, na krevetu u spavaćoj sobi ili na ljuljašci u bašti.

Siva boja može da se koristi i na prozorskim ramovima i roletnama, na ulaznim vratima. Što se kombinacija sa drugim bojama tiče, gde god da koristite belu ili bež boju, dajte šansu i sivoj.


Vodolija – plava boja


Znak Vodolije je vazduh, zato nije ni čudo što je njihova “moćna boja“ plava. Jarko plava boja je puna energije i donosi jasnoću misli i kreativnosti.

Iz tog razloga Vodolije za zidove u svojoj kancelariji i radnoj sobi biraju plavu boju. Koriste je i kod ulaznih vrata, za zavese u dnevnoj i spavaćoj sobi, draperije, umetnička dela. U njihovim kuhinjama i toaletima po pravilu preovladava neka od nijansi plave boje. 


Ribe – svetlo zelena boja


Ribe su emocionalne, kreativne, sanjive, ali su i veliki idealisti, nije ni čudo što ih meka svetla nijansa zelene tako dobro opisuje.

Ova boja izgleda čisto i sveže poput morske pene, ribe je vole i upotrebljavaju je za pločice u kuhinji i kupatilu, za delove nameštaja u prostorijama i u baštama, za plastične stolice na terasi, zidne aplikacije, itd.



1 коментар: